Diseño del blog

Ultimes novetats editorials en valencià

4 de abril de 2023

Ultimes novetats editorials en valencià

- Memòries de mi mateix, de Ferran Torrent

L’hivern de 1968, tres joves treballadors amb conviccions polítiques fan una pintada reivindicativa la nit abans del soterrar de l’alcalde del poble, un fet que portarà conseqüències greus. Prop d’allí, en una caseta enmig de la làmina d’aigua dels arrossars valencians, un jove falsificador de documents i de quadros, que encara no s’ha guanyat el renom del Mític Regino, rep la visita inesperada de la policia política del règim franquista. Tant uns com l’altre actuen contra un sistema corrupte, però des de punts de partida aparentment molt allunyats. Tanmateix, els camins d’aquests personatges i de molts altres es creuen en una novel·la amb més d’un gir inesperat.

A Memòries de mi mateix, a través de la història dels orígens del Mític Regino, un personatge irremeiablement mediatitzat pel context històric, ens endinsem en una trama internacional sobre la falsificació d’art clàssic i contemporani, que arriba fins al 2019.


- D'un silenci antic i molt llarg, de Urbà Lozano

D’un silenci antic i molt llarg es la cronica de dues nissagues d’Alginet marcades profundament per la Guerra Civil. D’una banda, la família de Sabin, procedent del País Basc, que arriba com a cap de secció de la fàbrica d’armes del bàndol republicà establerta al poble. De l’altra, la de Santiago, un seminarista obligat a fugir per por a les represàlies. Dues trames argumentals que s’aniran descabdellant i entrecreuant amb el rerefons d’un enfrontament bel·lic que va afectar els qui el van viure, pero tambe els descendents, fins a la quarta generació.

Una novel·la que recorre el segle XX fins a arribar als nostres dies, resseguint els passos de dues famílies marcades per les seqüeles d’uns esdeveniments cabdals. Amb un llenguatge acurat i atractiu, sense deixar de banda el rigor historic, Urbà Lozano ens sorpren amb una novel·la historica que ha estat guardonada amb el Premi Antoni Bru d’Elx.


- Quatre dies de març, de Salvador Balcells (Premi Literari Novella i Falles de Cullera)

Laura Nebot s´ha despertat en una caravana emmanillada i desconcertada. Qui voldria segrestar la Fallera Major de València justament abans de començar les Falles? Amb el personatge principal de la festa desaparegut les autoritats es pregunten quin pot ser el mòbil d´aquell segrest: el seu reconegut catalanisme? Un crim passional? Un atac terrorista antifaller? Un equip especial format per la flor i la nata dels tres cossos policials haurà d´investigar a correcuita la desaparició de Laura Nebot, un operatiu que, en vista dels resultats, es podria definir com un bunyol d´investigació.Quatre dies de març és una narració divertida i trepidant, amb les Falles com a escenari i on es recupera l´emblemàtic Emili Espinosa, personatge recurrent del reconegut escriptor de novella negra Salvador Balcells. La novella ha guanyat el Premi Literari Novella i Falles


- París érem nosaltres, de Andreu Claret (Premi Ramon Llull 2023)

París érem nosaltres narra l’extraordinària vida d’un exiliat fill de rabassaires que s’enamora d’una joveníssima catalana que també s’ha refugiat a França durant la Segona Guerra Mundial.

Compromès amb la República i proper a Lluís Companys durant la Guerra Civil, ell se sobreposa a l’ambient tòxic de l’exili i combat l’adversitat. Gestiona el circ més gran de França, explota boscos d’Occitània sota l’ocupació de l’Alemanya hitleriana, organitza els primers concerts solidaris de Pau Casals, col·labora amb el maquis de la Cerdanya, escapa de les urpes de la Gestapo i dirigeix una publicació catalanista que advoca per la unitat.

Enfrontant-se a penúries, persecucions i a la moral establerta, junts descobriran l’amor, la llibertat i París.


- La llarga migdiada de Déu, de Pep Coll

França, maig de 1940. Samuel Silverstein, un transportista d’origen jueu, es troba atrapat dins de l’exode de fugitius que les tropes nazis empenyen cap al Midi. De resultes d’un bombardeig de la Luftwaffe, Silverstein ho perd tot i comença una nova vida com a agent d’una organització clandestina áque treballa per salvar infants jueus, amagant-los a les zones rurals. La feina de venedor ambulant li facilita els moviments pels pobles i masies de les valls de l’Arieja. Aviat hi descobrirà un monestir en runes on sobreviuen desenes d’infants i d’adolescents, sota l’amenaça constant dels gendarmes a les ordres del govern de Vichy. Els Pirineus acaben presentant-se com l’única opció d’escapada. Mentre la barbàrie arrasa Europa, els jueus esperen que Jahve es desperti d’una vegada. Pep Coll teixeix amb traça, vigor i emoció una novel·la que, malauradament, ens toca ben de prop.

1 de abril de 2024
Bases para participar en el Concurso "Mi libro favorito" que organiza El Lazarillo - edición 2024
Por Jose Javier García Vicente 31 de enero de 2024
Consulta la Bases del II Concurso de Fotografía "Una mirada al patrimonio cultural de Albal"
Por Jose Javier García Vicente 28 de enero de 2024
Estas son algunas de las novedades editoriales de enero - febrero de 2024
10 de mayo de 2023
Fotografía ganadora y selección de fotografías que ilustrarán nuestro Calendario 2024
5 de abril de 2023
Bases para participar en el Concurso "Mi libro favorito" que organiza El Lazarillo con motivo del Dia del Libro
Por Jose Javier García Vicente 14 de marzo de 2023
El Lazarillo convoca la 1ª edición del Concurso de Fotografía para conocer el patrimonio cultural de Albal
9 de marzo de 2023
Estos son los nuevos títulos aparecidos en febrero - marzo 2023
Por Jose Javier García Vicente 25 de febrero de 2023
Gran afluencia y éxito de la Feria de San Blas en Albal
Por Jose Javier García Vicente 1 de enero de 2023
La ayuda está destinada a un proyecto de marketing online a través de la web y redes sociales para nuestro comercio
Por websitebuilder 28 de agosto de 2022
Os presentamos el Proyecto solidario EL HILO Y EL BAOBAB en el que comenzamos a colaborar vendiendo productos bordados por mujeres de Madagascar. "El hilo y el baobab" es un proyecto que nace con la intención de dar apoyo a varias familias de Mangily (Madagascar). Mangily es un pueblo costero del sur de Madagascar que se encuentra cerca de la ciudad de Toliara. Debido al COVID-19, la isla quedó cerrada al turismo en marzo 2020. Por este motivo, muchas personas perdieron su empleo y llegaron a sufrir grandes niveles de pobreza. Mediante este proyecto se intenta dar salida a una serie de productos bordados por las mujeres de Mangily. Todo lo que se recaude con la venta de los productos va destinado a pagar un salario justo a estas familias. En el proyecto participan 11 mujeres bordando y cosiendo todos los productos, más un pescador que las apoya a nivel logístico. En El Lazarillo podeis adquirir algunos de sus productos como monederos, estuches, necessers y bolsos. Podeis seguir el Proyecto en https://www.instagram.com/elhiloyelbaobab/ y ver algunos de ellos, muy bonitos y con un enorme trabajo manual detrás por parte de este grupo de mujeres.
Más entradas
Share by: